Saté van geitenkaas en walnoot in wijnbladeren

Ingrediënten

250 gr kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
1 blikje wijnbladeren of nog beter wijnbladeren die je zelf ingelegd hebt
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
2 takjes verse tijm
100 gr harde schapenkaas
50 gr zachte geitenkaas
2 eetlepels panko
1 eetlepel walnoten in stukjes gesneden
Saté pennen
Olijfolie
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit olie in een pan en bak de knoflook en de sjalot kort aan. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak deze mee. Bestrooi de kastanjechampignons met wat zout en laat de champignons zo lang bakken totdat het meeste vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en laat de champignons afkoelen. Doe de champignons dan in een keukenmachine en draai deze fijn. Voeg dan de tijm, schapenkaas en de geitenkaas toe en draai dit door tot een gladde massa. Haal de massa uit de keukenmachine en doe deze in een kom. Voeg dan de panko en walnoten toe en meng goed door. Breng de massa op smaak met zout en peper. Draai van de massa balletjes ter grote van een euromunt. Open het blikje wijnbladeren ( of nog beter wijnbladeren die je zelf ingelegd hebt) en giet het vocht weg. Rol de wijnbladeren uit op een werkbank en verwijder de grote nerf uit het blad. Leg nu op elk blad een bolletje van de vulling en vouw het blad goed dicht( net als dat je een loempia zou vouwen). Rijg de gevulde wijnbladeren  dan aan de satépennen en rooster kort aan allebei de kanten op de bbq. Het beste resultaat krijg je als je de wijnbladeren saté op een plaat roostert, bv een skillet. Als je het niet op de BBQ zou willen doen  dan kun je deze ook in de oven onder de grillstand roosten. Lekker met pistachepesto