Sate van eend streetfood indonesië sate lilit bebek

Ingrediënten

500 gr eendenborstfilet in stukjes gesneden ( zonder al het vet)
250 gr kipfilet in stukjes gesneden
1 ei
2 el kurkuma
1 el korianderzaad
2 tl zware peper gemalen
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl nootmuskaat gemalen
10 st kemiri noten geroosterd
1 el verse gember geraspt
1 el verse Laos geraspt
6 st sjalotten fijngesneden
1 rode peper fijngesneden
1 tl trassi
5 teentjes knoflook fijngesneden
1 tl zout
10 st limoenbladeren zonder nerf fijngesneden
rasp van een limoen
10 stuk citroengras te gebruiken als spiesjes
4 el olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Sate van eend het Streetfood uit de keuken van Indonesië

Bereiding:
Maak eerst de kruidenpasta door de kurkuma, korianderzaad, zwart peper, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, kemiri, gember, laos, sjalot, rode peper, trassi, knoflook, zout,limoenbladeren,limoenrasp en de olie fijn te draaien in een keukenmachine. Voeg dan de eendenborstfilet, ei en de kipfilet toe en draai dit glad. Haal dit mengsel dan uit de machine en doe dit in een kom. Draai balletjes ter grote van een euromunt van deze massa en prik deze op de spiesjes van citroengras.Rooster gaar boven een BBQ serveer er dipsaus bij.