Sate uit de maleische keuken

Ingrediënten

1 kg kippendijenvlees
Saté prikker
2 eetlepels gemalen citroengras
6 theelepels suiker
1 theelepel kurkuma
4 sjalotten fijngesneden
4 stuks fijngesneden limoen blaadjes
1 theelepel masala kerriepoeder
1 theelepel koriander zaad
2 theelepels sojasaus
3 theelepels olie
Sap van 1 limoen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

sate recept uit de Maleise keuken met citroengras en limoen

 

Leg de saté prikkers in een bakje water.Snij het vlees van de kippendijen in kleine blokjes.Doe  alle ingrediënten  voor de marinade in een vijzel en stamp dit tot pasta. Meng de marinade en de kip goed door elkaar dek dit af en laat dit 30 minuten  marineren in de koeling.Prik dan het kippenvlees op de prikkers en maak de prikkers gaar op de BBQ of in een koekenpan.