Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Sate uit de Maleische keuken

sate recept uit de Maleise keuken met citroengras en limoen

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg kippendijenvlees
– Saté prikker
– 2 eetlepels gemalen citroengras
– 6 theelepels suiker
– 1 theelepel kurkuma
– 4 sjalotten fijngesneden
– 4 stuks fijngesneden limoen blaadjes
– 1 theelepel masala kerriepoeder
– 1 theelepel koriander zaad
– 2 theelepels sojasaus
– 3 theelepels olie
– Sap van 1 limoen

Bereiding:
Leg de saté prikkers in een bakje water.Snij het vlees van de kippendijen in kleine blokjes.Doe  alle ingrediënten  voor de marinade in een vijzel en stamp dit tot pasta. Meng de marinade en de kip goed door elkaar dek dit af en laat dit 30 minuten  marineren in de koeling.Prik dan het kippenvlees op de prikkers en maak de prikkers gaar op de BBQ of in een koekenpan.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept