Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Sate uit de Maleische keuken

sate recept uit de Maleise keuken met citroengras en limoen
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 kg kippendijenvlees
– Saté prikker
– 2 eetlepels gemalen citroengras
– 6 theelepels suiker
– 1 theelepel kurkuma
– 4 sjalotten fijngesneden
– 4 stuks fijngesneden limoen blaadjes
– 1 theelepel masala kerriepoeder
– 1 theelepel koriander zaad
– 2 theelepels sojasaus
– 3 theelepels olie
– Sap van 1 limoen

Bereiding:
Leg de saté prikkers in een bakje water.Snij het vlees van de kippendijen in kleine blokjes.Doe  alle ingrediënten  voor de marinade in een vijzel en stamp dit tot pasta. Meng de marinade en de kip goed door elkaar dek dit af en laat dit 30 minuten  marineren in de koeling.Prik dan het kippenvlees op de prikkers en maak de prikkers gaar op de BBQ of in een koekenpan.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Jackfruit chiffon cake
Jackfruit (Nangka) Chiffon cake als dessert uit de Filipijnse keuken
recepten Sri Lanka
Pickel van aubergine sjalot en bird eye peper uit de keuken van Sri lanka
Streetfood tijdens kookworkshop
Het vegetarische Streetfood uit de Tea stalletjes van Mumbai Bhakarwadi