Sate saus recept uit de maleisische keuken

Ingrediënten

4 stuks sjalot fijngesneden
50 gr knoflook fijngesneden
2 eetlepels gemalen citroengras
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel masala kerrie
5 theelepels sambal
100 gr palmsuiker
10 theelepels suiker
1,5 dl tamarindesap
5 dl kokosmelk (dik)
5 eetlepels pinda´s fijngestampt in de vijzel
Zout
4 eetlepels olie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Sate saus recept voor de sate uit de Maleisische keuken

Verhit de olie in een wok .Bak de sjalot, knoflook en de limoengras 2 minuten. Voeg dan de koriander, kerrie en sambal toe en bak dit 1 minuut mee en zet het vuur lager. Voeg dan de palmsuiker, tamarinde en suiker toe en los dit zachtjes op. Giet er dan de kokosmelk bij voeg het zout toe en breng dit aan de kook . Zet het vuur dan uit en laat dit afkoelen. Bestrooi de satés met de saus en met de pinda´s.