Sardine recept op de spaanse manier sardine a la espanola

Ingrediënten

500 gr sardine schoongemaakt
1 ui fijn gesneden
1 groene paprika in grove stukken gesneden
2 tomaten zonder het vel en zaad in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 rode peper in stukjes gesneden
½ theelepel saffraanpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zoete paprika poeder
0,5 dl witte wijn
0,5 dl olijfolie
zout en peper

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je sardine op de Spaanse manier in de oven

Doe de ui, paprika, tomaten, knoflook, peper, saffraan, komijn, paprika poeder, witte wijn, olijfolie, zout en peper in de keukenmachine en draai dit tot een gladde saus. Leg de helft van de saus op de bodem van een terracotta schaal en leg hier de sardine in. Bedek de sardine dan met de andere helft van de saus en bak de sardine op 180c in 20 minuten gaar.