Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Sardine recept op de spaanse manier sardine a la espanola
Ingrediënten
500 gr sardine schoongemaakt
1 ui fijn gesneden
1 groene paprika in grove stukken gesneden
2 tomaten zonder het vel en zaad in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 rode peper in stukjes gesneden
½ theelepel saffraanpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zoete paprika poeder
0,5 dl witte wijn
0,5 dl olijfolie
zout en peper
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zo maak je sardine op de Spaanse manier in de oven
Doe de ui, paprika, tomaten, knoflook, peper, saffraan, komijn, paprika poeder, witte wijn, olijfolie, zout en peper in de keukenmachine en draai dit tot een gladde saus. Leg de helft van de saus op de bodem van een terracotta schaal en leg hier de sardine in. Bedek de sardine dan met de andere helft van de saus en bak de sardine op 180c in 20 minuten gaar.