Samosa recept met gehakt en aardappel streetfood

Ingrediënten

½ pak loempiavellen
200gr aardappel in kleine blokjes gesneden
½ tl Kurkuma
1 teentje knoflook fijngesneden
1 tl fijngesneden gember
300g rundergehakt
1 chilipeper, fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
4 lente-uitjes, fijngesneden
1 tl Garam Masala
1 tl zout
2 st eiwit
1 tl Amchur powder
3 el zonnebloemolie
1 el vers fijngesneden koriander

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je de orginele samosa uit de keuken van India

Bereiding:

Kook de aardappelblokjes in een pan met water beetgaar. Verwarm de olie in een koekenpan voeg het vlees toe en bak het vlees rul gaar. Voeg de kurkuma , knoflook, gember, chili, sjalot, Garam Masala, zout en Amchur powder toe en bak dit even mee. Neem de pan van het vuur en stort het vlees in een mengkom, Voeg de lente ui en de fijngesneden koriander toe en laat de massa even iets afkoelen. Halveer de loempia velletjes schuin. Vouw vanaf een punt een zijkant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant een punt naar binnen en plak dit dicht met wat eiwit zodat er een soort puntzakje ontstaat. Vul dit met wat van het aardappelmengsel vlees mengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat.Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.Daarna kun je de samosa in de frituur bakken, serveer er tamarinde chutney bij.