Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Sambar specerijenmix voor Indiase Sambar uit Zuid India

Ingrediënten
100 gr kikkererwten ( Channa dal)
25 gr korianderzaad
1 el fenegriekzaad
2 st gedroogde peper
1 tl Asafoetida poeder
1 tl knoflookpoeder
Streetfood kookworkshop

- Inclusief (non alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
- Inclusief de BTW
- Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00
Normaal: 70 euro p.p.
Nu: 65 pp euro p.p.
Bereiding
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster de Channa dal, korianderzaad, fenegriekzaad en de gedroogde peper onder voortdurend roeren goudbruin aan. Let op dat het niet verbrand anders moet je weer opnieuw beginnen! Meng er dan het Asafoetida poeder en de knoflookpoeder door en haal de pan van het vuur. Laat de mix goed afkoelen en draai fijn in een keukenmachine op stamp tot een poeder in een vijzel. Bewaar de Sambar specerijenmix in een afgesloten weckpot.
Meer weten over de keuken van India?