Sambal van sjalotten sambal bawang

Ingrediënten

10 sjalotten gesneden
5 st knoflook gesneden
10 st rawit gesneden
2 limoenblaadjes gesneden
1theelepel zout
1 eetlepel goela djawa
1 eetlepel vloeibare tamarinde
0,5 dl water
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Sambal van sjalotten naar Indonesische recept voor bij de rijsttafel

Doe de sjalotten, knoflook, rawit en de limoenblaadjes in een keukenmachine draai dit fijn en doe dit in een kom . Verhit de olie in een pan en bak de uienpuree goudbruin. Voeg dan het zout, water, goela djawa en de tamarinde toe en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes koken totdat de olie komt bovendrijven en zet de het vuur uit. Bewaren in een weckpot.