Sambal van kip sambal ajam betawi asem manis

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
1 theelepel zout
2 rode uien fijngesneden
3 rode pepers fijngesneden ( zonder het zaad)
2 limoenbladeren in grove stuken gesneden
theelepel trasi
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel vloeibare tamarinde
1,5 dl kippenbouillon
1 eetlepel goela djawa

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kippendijenvlees in een saus van sambal naar Indonesische recept

Doe de kipfilet in een kom en bestrooi deze met zout laat minimaal 20 minuten intrekken. Stamp ondertussen de uien, pepers, trassi en limoenblad in een vijzel fijn.Maak dan de kip met keukenpapier droog en verhit de olie in een wok. Bak de kip goudbruin en voeg dan de uienpuree uit de vijzel toe. Blus af met de bouillon en de tamarinde breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat zachtjes door pruttelen totdat de kip gaar is. Voeg dan de goela djawa toe en breng op smaak met wat zout. Serveer er komkommer in het zuur bij