Sambal van groenten sambal godok

Ingrediënten

50 gr witte kool fijngesneden
100 gr katjang pandjang ( kousenband) in stukjes van 2 cm gesneden
50 gr petehbonen ( stinkbonen) in stukjes gesneden
4 sjalotten in dunne reepjes gesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
3 st rode peper fijn gesneden
4 kemiri noten fijngesneden
1 theelepel trassi
2 dl dunnen santen
zonnebloemolie
1 eetlepel verse laos gerapt
2 theelepels ketoembar
zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Sambal van kousenband en groenten naar Indonesische recept

Sambal van kousenband en groenten naar Indonesische recept

Blancheer de groentes in koken water met zout en spoel ze koud. Verhit de olie in een pan en bak de trassi kort aan. Voeg dan de knoflook, sjalot, pepers, kemiri en de pethbonen toe en bak deze kort mee. Voeg dan de groente, kruiden en de santen toe en breng dit aan de kook. Kook dit in zodat er een stevige massa ontstaat. Breng op smaak met zout.