Sambal kip uit de Maleise keuken ook vegetarische te maken

Sambal kip uit de Maleise keuken ook vegetarische te maken

Kruidenpasta voor de sambal kip

ingrediënten

10 st gedroogde chilipeper
2 tl korianderzaadjes
1 tl venkelzaadjes
1 tl komijnzaad
10 gr verse gember
5 teentjes knoflook
5 st sjalotten

Sambal kip uit de Maleise keuken

ingrediënten

750 gr kippendijen in grove stukken gesneden ( kipstukjes van de vegetarische slager)
1 tl kurkuma
1 tl zout
4 st verse currybladeren ( of 1 eetlepel gedroogde bladeren)
2 el tamarindesiroop
2 dl water
3 grote aardappels in kleine blokjes gesneden
3 st trostomaat in 4e gesneden
Zonnebloemolie
Zout en peper
Suiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Sambal kip uit de Maleise keuken ook vegetarische te maken

Werkwijze kruidenpasta voor de sambal kip

Week de chilipeper in water totdat de pepers zacht beginnen te worden. Pel ondertussen de knoflook en snij deze in stukken. Maak de sjalotten schoon en snij deze in stukken. Schil de gember en rasp deze fijn. Als de chilipepers zacht zijn giet dan het vocht af en doe de pepers in de blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai dit tot een gladde pasta.

Werkwijze sambal kip uit de Maleise keuken

Doe de kippendijen in een kom voeg de kurkuma en het zout toe en laat dit 10 minuten marineren. Verhit dan de zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijen aan . Zet dan het vuur lager en voeg de kruidenpasta en de currybladeren toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tamarindepasta, water, aardappels en de tomaten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook dit totdat de aardappels gaar zijn en er een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met wat zout en peper en als het te pittig is voeg dan nog wat suiker toe om het zachter te maken

Sambal kip is een van de gerechten die wij maken tijdens onze Maleise kookworkshop