Salsa van costa rica recept lizano

Ingrediënten

4 gedroogde rode pepers in de lengte doormidden gesneden zonder het zaad
4 dl water
1 ui fijn gesneden
1 grote winterpeen geschild en fijn gesneden
50 gr suiker
sap van 2 limoen
0,5 dl natuurazijn
1 eetlepel komijnpoeder
3 theelepels zout
1 eetlepel melasse siroop
2 theelepel vegetarische bouillon poeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit een tefalpan en rooster op laag vuur de pepers aan alle kanten kort aan. Blus dan af met het water en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de pepers 4 minuten. Haal de pepers dan uit het water ( gooi het water niet weg!) en doe de pepers in een blender. Voeg 2 dl van het pepervocht toe en draai de pepers fijn. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en draai door tot een gladde saus. Deze salsa kun je 2 weken in de koelkast bewaren .