150 gr brede rijst noedels ( te koop in de toko)
1 teentje knoflook fijngesneden
5 eetlepels thaise visaus ( nam pla ) in de winkel is ook een glutenvrij versie te koop
3 eetlepels limoensap
1 theelepel sesamolie ( japans)
3 eetlepels sushiazijn
2 eetlepel suiker
1 theelepel verse gember fijngesneden
1 rettich in dunne reepjes gesneden ( met een dunschiller)
2 st rode pepertje fijn gesneden
1 bosje lente ui fijngesneden
1 komkommer in dunne reepjes gesneden ( met een dunschiller)
2 stuks winterpeen in dunne reepjes gesneden ( met een dun schiller)
4 eetlepels zonnebloemolie
¼ bosje koriander grof gesneden
100 gr geroosterde pinda fijn gesneden
Peper en zout

Laat de noedels wellen in heet water tot ze zacht worden ( +/- 10 minuten). Giet de noedels dan af en spoel deze goed koud.Meng de knoflook, thaise vissaus, limoensap, sesamolie, sushiazijn, suiker, gember, gesneden peper en de olie in een kommetje goed door elkaar ( dit is de dressing).Meng de noedels, rettich, lente-ui, komkommer en de winterpeen voorzichtig door elkaar in een kom en voeg dan de dressing toe. Breng op smaak met zout en peper.Verdeel de salade over vier borden en garneer af met de pinda’s en de koriander.

 

Wil je meer weten over Thais koken? Volg dan een Thaise kookworkshop bij KEUKENvuur