Salade van linzen met harissa en limoen ensalada de lentejas con harissa y cal

Ingrediënten

200 gr linzen gewassen
1 ltr water
1 theelepel harissa pasta
2 trostomaten zonder het velletje en zaad in blokjes gesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
2 theelepels gemalen komijn
4 sjalotten fijn gesneden
1 theelepel zout
sap van een limoen
rasp van 1 limoen
zout en peper
olijfolie om te bakken
5 eetlepels olijfolie voor door de linzen
4 eetlepels sherry azijn

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Salade van linzen met harissa uit de Spaanse keuken

Doe het water samen met het zout en de linzen in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuurlager en kook de linzen in 25 minuten bijna gaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de knoflook aan. Voeg dan de sjalotten toe bak deze 5 minuten mee en laat op laag vuur zachtjes gaar worden. Voeg dan komijn, limoensap en rasp toe en meng dit voorzichtig door. Ondertussen zijn je linzen bijna gaar en kun je die nu afgieten. Giet dan de linzen bij de pan met de gebakken sjalotten en voeg dan de harissa en de tomaten toe. Meng dit voorzichtig door zet het vuur uit en laat dit afkoelen. Breng dan op smaak met zout en peper en voeg de sherry azijn en de 5 eetlepels olijfolie toe. Zet dit in de koelkast en laat 2 uur door koelen.

Recept harissa