De jackfruit lijkt aan de buitenkant een beetje op de Doerian. Jackfruit ook wel Nangka genoemd wordt in verschillende landen geproduceerd. De onrijpe Jackfruit kun je verwerken als groente en de wat oudere zul je vaak als vrucht te koop zien worden aangeboden op de lokale markt. Kun je geen verse jackfruit kopen vervang deze dan door de diepvries versie.

Een traditioneel Cambodjaans menu bestaat uit soep, een gefrituurd gerecht, een verse salade, gestoomde rijst en als afsluiter vers fruit. In dit Cambodjaanse recept speelt de jackfruit de hoofdrol.

Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept

Zet een pannetje met water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Blancheer dan de oesterzwammen heel kort in heet water en spoel de oesterzwammen daarna goed koud. Laat de oesterzwammen nog even een paar minuten op een zeefje goed uitlekken zodat al het overtollige vocht weg kan lopen. Dep de oesterzwammen dan droog en doe de oesterzwammen dan in een kom. Snij de stro champignons doormidden en doe deze in de kom bij de oesterzwammen. Halveer de rode chilipeper verwijder de zaadjes snij de peper in dunne reepjes en voeg die toe. Meng er dan de rest van de ingrediënten door en breng op smaak met de galanga dressing