Salade van bakkeljouw en sinaasappel recept uit de spaanse keuken remojon

Ingrediënten

200 gr bakkeljouw in stukken gekookt schoongemaakt en ontdaan van graten en vel
1/3 recept frituurbeslag voor bakkeljouw
2 sjalotten fijn gesneden
3 sinaasappels partjes eruit gesneden
3 zoete puntpaprika’s in blokjes gesneden
sap van 3 sinaasappels
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel augurk in blokjes gesneden
1 eetlepel peterselie fijn gesneden
rasp van een sinaasappel
1 eetlepel poedersuiker
1 dl olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
½ theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bakkeljouw en sinaasappel recept uit de Spaanse keuken

Doe het sap van de sinaasappel in een pannetje en kook dit samen met de poedersuiker tot de helft in.
Laat dit dan afkoelen en draai dit samen met de sjalot, zout, sherryazijn en de olijfolie tot een basis dressing.
Meng de basisdressing met de paprika, sinaasappelpartjes, kappertjes, augurk en de peterselie voorzichtig door elkaar en laat dit even marineren. Meng de rasp van de sinaasappel door het frituur beslag en haal dan de stukjes bakkeljauw door het beslag. Frituur de vis op 180c goudbruin haal uit de frituur laat uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met wat zout.
Leg op een bord een beetje van de paprika- sinaasappelsalade en verdeel hier de stukken gefrituurde bakkeljouw over. Garneer af met wat van de dressing.

Recept Frituurbeslag voor Bakkeljouw