Zo maak je de Semoer Daging

Meng de ingrediënten voor het marineren van het vlees in een kom door elkaar.
Voeg dan het gesneden vlees toe en laat dit 15 minuten marineren.

Werkwijze specerijenmix

Rooster de korianderzaden, peperkorrels, komijnzaad en venkelzaad kort in een droge tefalpan.
Doe de kruiden dan in een vijzel een stamp deze fijn.
Voeg dan de kemirinoten, kaneel en kruidnagelpoeder toe en stamp alles goed fijn.

Werkwijze saus

Verhit de olie in een pan en bak de rode peper, sjalot en knoflook kort aan.
Zet dan het vuur lager voeg de specerij mix toe en laat dit kort meestoven.
Voeg dan de tomaten en de tamarindesiroop toe en breng de saus aan de kook.
Zet dan het vuur lager laat de saus 4 minuten zachtjes inkoken en voeg dan de sojasaus toe.

De Laatste stap het afmaken van de Semoer Daging

Verhit in een wokpan olie en laat dit goed heet worden.
Voeg dan het gemarineerde vlees toe en bak dit kort aan.
Voeg dan de saus toe en breng alles aan de kook.
Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.

Heerlijk met atjar van komkommer

Semoer Daging is een van de gerechten die onze gasten maken tijdens de Indonesische kookworkshop