Rundvlees in groene curry saus uit de maleise keuken opor daging hijau

Ingrediënten

1 kg rundvlees in stukjes gesneden ( stoof)
1 blikje kokosmelk
3 dl runderbouillon
1 pakje mini aubergine
1 rode paprika in blokjes gesneden
1/3 bosje basilicum
zout en peper
zonnebloemolie
Voor de pasta
80 gr groene pepers fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
2 st limoengras fijngesneden
4 limoenblaadjes zonder de nerf fijngesneden
1 theelepel trassi
1 eetlepel korianderzaadjes
2 eetlepels venkelzaadjes
1 theelepel witte peper gemalen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Gestoofd rundvlees in groene curry uit de Maleise keuken

Doe de ingrediënten voor de pasta in een vijzel en stamp fijn ( evt in de keukenmachine). Verhit de olie in een pan en bak de pasta kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kokosmelk en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en stoof het vlees langzaam gaar. Als het vlees bijna gaar is voeg dan de mini aubergine en de paprika toe en stoof deze mee totdat ze beetgaar zijn. Voeg dan de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.