Rundvlees curry uit de maleise keuken kerutup daging

Ingrediënten

1 kg rundvlees (stoof) in blokjes gesneden
4 stuks pandanblad bij elkaar geknoopt
1 blikje kokosmelk
3 dl runderbouillon
1 eetlepel suiker
50 gr kokos geraspt
2 st steranijs
5 st kardemom peulen gekneusd
4 st kruidnagel
2 st kaneelstokjes
zout en peper
zonnebloemolie
Voor de pasta
10 rode pepers fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden
4 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
3 theelepel koriander gemalen
2 theelepels venkelpoeder gemalen
1 theelepel komijn gemalen

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Rundvlees curry met specerijen uit de Maleise keuken

Doe de ingredienten voor de pasta in een vijzel en stamp fijn ( evt in de keukenmachine). Verhit de olie in een pan en bak de pasta kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kokosmelk, bouillon pandanblad, suiker, steranijs, kardemon, kruidnagel en de kaneelstokjes toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en stoof het vlees langzaam gaar. Als het vlees gaar is voeg dan de geraspte kokos toe en kook de saus in tot de gewenste dikte, breng op smaak met zout en peper.