Roti dhall puri het streetfood uit de keuken van mauritius

Ingrediënten

300 gr gele spliterwten
375 gr bloem
+/- 5 dl water
2 el olie
1 tl geelwortel
2 tl gemalen komijn
4 tl zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Roti dhall puri streetfood uit de keuken van Mauritius

Doe de spliterwten in een pan samen met de geelwortel en kook de erwten in 40 minuten zachtjes gaar. Giet de erwten dan af op een vergiet doe de erwten in een keukenmachine een draai fijn. Zet dan de machine uit en doe de gemixte erwten in een kom. Voeg gemalen komijn en 2 theelepels zout toe en meng goed door. Doe de bloem en het 2 theelepels zout in een mengkom en meng door. Voeg dan beetje bij beetje het water en de olie toe en meng dit tot een soepel deeg. Dek het deeg dan af met een stuk plastic folie en laat 15 minuten rusten. Haal na de 15 minuten het deeg uit de folie en verdeel het in 12 bolletjes. Druk de bolletjes in het midden iets in en vul de bolletjes nu met een eetlepel van de gemalen spliterwten. Vouw de bolletjes nu dicht en bestrooi ze met bloem. Rol de bolletjes nu op de werkbank zo dun mogelijk uit. Verwarm een tefalpan met een beetje olie en leg hier 1 platte dhall puri in. Besmeer de bovenkant met wat olie en bak de dhall puri aan allebei de kanten kort aan.

Serveer met Hete bonen curry, zoete aardappel pickel recepten rougaille recept