Roomtaart met sherry en rozijnen uit Spanje Gateau Vasco

Meng de rozijnen met de sherry door elkaar in een kom en laat dit 10 minuten wellen. Sla de boter luchtig op in de keukenmachine en voeg dan een voor een 2 eidooiers en de suiker toe. Voeg dan de bloem, bakpoeder, rasp van een citroen en het zout toe en meng goed door. Haal het deeg uit de keukenmachine doe het in een komen laat het een uur rusten in de koelkast. Bestuif de werkbank met wat bloem en leg hier het deeg op. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol een stuk uit tot een ronde lap van ongeveer 26 cm doorsnede. Leg de deegplak in een ingevette bakvorm giet hier de gele room vulling in en verdeel de rozijnen hierover. Rol nu het andere stuk deeg uit tot een ronde lap en leg deze over de gele room vulling.Maak de rand vochtig met wat eiwit en druk deze dicht. Garneer de bovenkant eventueel met reepjes uit een restje deeg. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt eigeel en bak de Gateau Vasco af op 165c  +/- 45 minuten goudbruin.

Recept gele room vulling voor gebak en taarten Cremadina