Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Voor dit gerecht van roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) uit de Thaise keuken heb je Krachai nodig. De Krachai is familie van de gemberplant en wordt ook wel Chinese gember of vingerwortel genoemd. De naam vingerwortel heef Krachai te danken aan de vorm. Die heeft namelijk wat weg van lange slanke vingers. Krachai is een specerij die je in veel in veel verschillende keukens kunt tegenkomen. Zo word deze bv gebruikt in de Maleise keuken , Indonesische keuken , Cambodjaanse keuken en de Thaise keuken. Krachai kun je kopen bij een toko en mocht je het daar niet kunnen vinden dan kun je verse gember als vervanging gebruiken.


Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Voor de pad char pasta

2 st rode chilipepers fijngesneden
4 st sjalot fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
een stengel limoengras fijngesneden
10 gr verse Laos geraspt
1 tl verse krachai geraspt
3 st limoenblad zonder de nerf
2 trosjes kampot peper
olie

Werkwijze pad char pasta

Doe de chilipeper, sjalot en de knoflook in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Verhit olie in een wok en bak op laag vuur de pasta aan. Voeg dan de limoengras, laos, krachai, kampot peper en  limoenblad toe en bak dit op laag vuur mee. Het hele bakproces zal ongeveer een minuutje duren, zorg wel dat je goed blijft roeren tijdens het bakken!

Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

350 gr langoustine gepeld en schoongemaakt
1 dl kippenbouillon
1 tl Thaise vissaus
2 el oestersaus
2 el sojasaus
1 tl suiker
100 gr kousenband in stukjes gesneden en kort geblancheerd
Sap van een limoen
20 bl Thaise basilicum
Olie

Werkwijze roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur de pad char pasta kort aan (1 min) blijf wel tussentijds goed roeren. Voeg dan de langoustine toe en bak deze kort mee (1 min)mee. Blus dan af met de kippenbouillon en meng er de Thaise vissaus, oestersaus, sojasaus, suiker en de kousenband door. Meng dit goed door en dek de wok af met een deksel. Laat de langoustine in ongeveer een minuutje gaar worden en zet dan het vuur uit. Meng er dan de Thaise basilicum en het limoensap door en serveer de langoustine op een mooie schaal.

Lekker als bijgerecht gewokt aubergine met Thaise basilicum

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop