Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Voor de pad char pasta

2 st rode chilipepers fijngesneden
4 st sjalot fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
een stengel limoengras fijngesneden
10 gr verse Laos geraspt
1 tl verse krachai geraspt
3 st limoenblad zonder de nerf
2 trosjes kampot peper
olie

Werkwijze pad char pasta

Doe de chilipeper, sjalot en de knoflook in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Verhit olie in een wok en bak op laag vuur de pasta aan. Voeg dan de limoengras, laos, krachai, kampot peper en  limoenblad toe en bak dit op laag vuur mee. Het hele bakproces zal ongeveer een minuutje duren, zorg wel dat je goed blijft roeren tijdens het bakken!

Roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

350 gr langoustine gepeld en schoongemaakt
1 dl kippenbouillon
1 tl Thaise vissaus
2 el oestersaus
2 el sojasaus
1 tl suiker
100 gr kousenband in stukjes gesneden en kort geblancheerd
Sap van een limoen
20 bl Thaise basilicum
Olie

Werkwijze roergebakken langoustine met krachai (Pad Char) Thaise keuken

Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur de pad char pasta kort aan (1 min) blijf wel tussentijds goed roeren. Voeg dan de langoustine toe en bak deze kort mee (1 min)mee. Blus dan af met de kippenbouillon en meng er de Thaise vissaus, oestersaus, sojasaus, suiker en de kousenband door. Meng dit goed door en dek de wok af met een deksel. Laat de langoustine in ongeveer een minuutje gaar worden en zet dan het vuur uit. Meng er dan de Thaise basilicum en het limoensap door en serveer de langoustine op een mooie schaal.

Lekker als bijgerecht gewokt aubergine met Thaise basilicum

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop