Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht

Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja

Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht

Kampot is een peperkorrel uit Cambodja. Omdat Cambodja vroeger een Franse kolonie was, werd de peper jarenlang gebruikt in het haute cuisine van Frankrijk. Kampot is de reden dat de chilipepers in Cambodja niet zo populair zijn geworden als in omringende landen. Is er behoefte aan scherper eten? Dan worden de kampot pepers er gewoon bijgehaald.

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten

-400 gr diamandhaas in dunne plakjes gesneden
-1 pakje Kampot peperkorrels
-2 eetlepels gezouten pinda’s fijn gesneden
-1 teentje knoflook fijn gesneden
-2 eetlepels sojasaus
-1 rode paprika
-Zonnebloemolie
-2 st lente ui fijn gesneden
-1 rode ui
-peper uit de molen
– eetlepel aardappelzetmeel gemengd met 2 eetlepels water
Voor de marinade van het vlees
-2 teentjes knoflook fijn gesneden
-1 theelepel suiker
-2 eetlepel vissaus
-4 eetlepels oestersaus
-4 eetlepels sojasaus
-1 eetlepel zonnebloemolie
-peper uit de molen

Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht

Bereiding

Doe het vlees in de kom en marineer dit met de suiker, knoflook, zonnebloemolie, sojasaus, oestersaus, peper en meng dit goed door en laat minimaal 10 minuten marineren.

Ondertussen kun je de paprika in dunnen reepjes snijden, de rode ui in dunnen ringen en doe deze in een kom. Verhit de zonnebloem olie in een pan en bak de knoflook en Kampot peperkorrels kort aan. Voeg de paprika en rode ui toe en bak kort mee. Voeg dan het gemarineerde vlees toe en bak kort mee. Breng  op smaak met de sojasaus en peper uit de molen. Bind de saus bij met aardappelzetmeelmengsel.

Meer weten over de Cambodjaanse keuken. Lees dan ook ons blog De keuken van Cambodja amok, fruit, vis en veel bijzondere smaken.

Ook leuk een Cambodjaanse kookworkshop tijdens deze workshop werken wij oa met de Kampot peperkorrels uit Cambodja en maken nog veel meer specialiteiten uit Cambodja

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen