Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht

Kampot is een peperkorrel uit Cambodja. Omdat Cambodja vroeger een Franse kolonie was, werd de peper jarenlang gebruikt in het haute cuisine van Frankrijk. Kampot is de reden dat de chilipepers in Cambodja niet zo populair zijn geworden als in omringende landen. Is er behoefte aan scherper eten? Dan worden de kampot pepers er gewoon bijgehaald.

Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht

Doe het vlees in de kom en marineer dit met de suiker, knoflook, zonnebloemolie, sojasaus, oestersaus, peper en meng dit goed door en laat minimaal 10 minuten marineren.

Ondertussen kun je de paprika in dunnen reepjes snijden, de rode ui in dunnen ringen en doe deze in een kom. Verhit de zonnebloem olie in een pan en bak de knoflook en Kampot peperkorrels kort aan. Voeg de paprika en rode ui toe en bak kort mee. Voeg dan het gemarineerde vlees toe en bak kort mee. Breng  op smaak met de sojasaus en peper uit de molen. Meng de aardappelmeel met het water en gebruik dit om de saus te binden..

Meer weten over de Cambodjaanse keuken. Lees dan ook ons blog De keuken van Cambodja amok, fruit, vis en veel bijzondere smaken.

Ook leuk een Cambodjaanse kookworkshop tijdens deze workshop werken wij oa met de Kampot peperkorrels uit Cambodja en maken nog veel meer specialiteiten uit Cambodja