Roerbak van gamba en bloemkool recept uit de indiase keuken flower sungtachi bhaji

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
2 tl zwarte mosterdzaad
300 gr bloemkool roosjes
2 tl komijnzaad
2 tl gember knoflookpasta
300 gr gamba´s gepeld
2 tl kurkuma
2 tl chilipoeder
1dl gevogeltebouillon

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Roerbakschotel van gamba en bloemkool uit de keuken van India

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en bak op laag vuur het mosterdzaad (1 minuut ).Voeg komijn en de gemberknoflookpasta toe en bak dit mee ( 20 seconden ).Voeg de kurkuma en de chilipoeder toe en bak dit mee ( 20 seconden ). Voeg dan de bloemkool roosjes toe en bak dit kort mee ( 30 seconden). Blus dit af met de gevogeltebouillon en kook de roosjes bijna gaar.Voeg dan de gamba’s toe en kook deze zachtjes gaar.