Rode poon in saffraansaus met serranoham

Ingrediënten

1 dl witte wijn
2 dl visbouillon
100 gr serranoham
½ theelepel saffraan
250 gr rode poonfilet
2 dl slagroom

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Rode poon met serranoham in saffraan saus Spaanse keuken

Week de saffraan in de witte wijn ( minimaal 30 minuten). Snij ondertussen de rode poon in stukjes van 2 cm en omwikkel deze met de ham. Leg de visstukjes in een ovenschaal en ga verder met de saus. Doe de witte wijn en de visbouillon in een pannetje en kook deze tot de helft in. Voeg dan de room toe en kook dit tot 1/3 in. Breng de saus op smaak met zout en peper en giet dit over de vis heen. Gaar de vis in een oven van 160c in ongeveer 15 minuten.