Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Rode poon in saffraansaus met serranoham
Ingrediënten
1 dl witte wijn
2 dl visbouillon
100 gr serranoham
½ theelepel saffraan
250 gr rode poonfilet
2 dl slagroom
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Rode poon met serranoham in saffraan saus Spaanse keuken
Week de saffraan in de witte wijn ( minimaal 30 minuten). Snij ondertussen de rode poon in stukjes van 2 cm en omwikkel deze met de ham. Leg de visstukjes in een ovenschaal en ga verder met de saus. Doe de witte wijn en de visbouillon in een pannetje en kook deze tot de helft in. Voeg dan de room toe en kook dit tot 1/3 in. Breng de saus op smaak met zout en peper en giet dit over de vis heen. Gaar de vis in een oven van 160c in ongeveer 15 minuten.