Rode paprika´s gepoft

Ingrediënten

4 rode paprika´s
1 teentje knoflook fijngesneden
1 dl olijfolie
3 eetlepels balsamico
Zout
peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo pof je paprika voor paprikaolie of als garnituur

Verwarm de oven voor op 200c. Leg de paprika´s op een bakplaat en schroei deze met behulp van de brander aan allebei de kanten zwart.Plaats de bakplaat in de oven en gaar de paprika´s in 10 minuten. Haal dan de bakplaat uit de oven en doe de paprika´s in een kom , dek deze af met plasticfolie.Na 15 minuten kun je de paprika´s schoonmaken door er het velletje vanaf te halen en de zaadlijsten met zaadjes te verwijderen. ( vang wel het vocht op ).Snij de paprika´s in grove stukken en meng dit met het opgevangen vocht, knoflook, olijfolie en de balsamico.Breng op smaak met peper en zout.