Rode paprika jam met specerijen

Ingrediënten

5 kg rode paprika
1 kg rijpe tomaten ontveld en in stukken gesneden ( zonder het zaad)
1 eetlepel verse gember
4 sjalotten fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels suiker
1 eetlepel gemalen komijn
2 stuks rode peper zonder de zaadjes
2 dl sushi azijn
1 dl water
1 theelepel zout
olijfolie
2 zakjes agar agar poeder te koop in de natuurvoedingswinkel of toko

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 225c. Leg de paprika’s op een ovenrooster en rooster deze totdat de buitenkant zwart is. Haal de paprika’s dan uit de oven doe ze in een grote bak en sluit deze af met een deksel.Als de paprika’s koud zijn verwijder dan de zwarte buitenkant en de zaadjes( gooi niet het vocht weg hierin zit al het lekkers).Draai de paprika’s door met een staafmixer of een keukenmachine en doe hier het gezeefde opgevangen paprikavocht bij en laat dit apart staan.Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak hierin kort de uien, rode peper en de sjalotten aan.Voeg dan de gember en de tomaten toe en bak dit kort mee.Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe en ontzuur deze.Zet dan het vuur hoger voeg de paprikapuree en de agar agar toe en roer flink door.Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook deze massa op laag vuur voor de helft in.Schep de paprika massa in schone weckpotten en steriliseer de potten 25 minuten in een kokend waterbad.