Rode paprika gemarineerd tapas recept pimientos en escabeche

Ingrediënten

500 gr rode paprika’s
1 bosje bosui fijngesneden
2 eetlepels zoete sherry
1 teentjes knoflook fijngesneden
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepel gerookte paprika poeder ( Pimenton de la Vera)
Zout en peper
1/3 bosje peterselie fijn gesneden
1 eetlepel verse oregano

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

In sherry gemarineerde rode punt paprika naar Spaans recept

Verwarm de oven voor op 250c. Leg de paprika’s op een bakplaat en bak de paprika’s in 20 minuten goed donker. Haal de paprika’s uit de oven doe deze in een kom en dek deze kom af met een deksel. Laat de paprika’s nu minimaal 20 minuten zachtjes nagaren in de kom. Haal na 20 minuten de paprika’s uit de kom verwijder het zwarte velletje en de zaden ( vang het vocht op wat nu vrij komt). Snij de paprika’s in grove stukken voeg het opgevangen paprikavocht toe en de rest van de ingrediënten . Meng dit goed door en zet dit in de koelkast ( laat dit minimaal 3 uur marineren).