Rode currypasta thais basisrecept

Ingrediënten

10 stuks gedroogde rode pepertjes
1 theelepel korianderzaad
2 stengels citroengras fijngesneden
6 teentjes knoflook fijngesneden
60 gr sjalot fijngesneden
3 eetlepels galanga in plakjes gesneden
1 eetlepel limoenschil fijngesneden
1,5 eetlepel Thaise garnalenpasta
2 theelepels zout
2 theelepels witte peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Rode Currypasta Thais basis recept

Rode peper voor de rode currypasta naar Thais recept zijn er in heel veel verschillende varianten. Op het internet kun je veel verschillende recepten vinden. Dit recept is op basis van gedroogde pepers. Het werkt ook met verse peper alleen is de rode curry dan veel pittiger. Wil je met verse pepers werken verwijder dan het zaad uit de pepers dan is de pasta minder pittig. De meeste ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van deze rode currypasta kun je kopen in de toko. Kun je bv geen verse galanga vinden dan kun je dit evt vervangen voor de gedroogde versie.  Citroengras en galanga kun je trouwens ook prima invriezen. Koop het groot in en je bent er dan altijd zeker van dat je het in huis hebt.

 

Rode Currypasta Thais basisrecept

 

Week de pepers in koud water tot ze zacht zijn.Rooster de korianderzaadjes op een laag vuurtje gedurende een paar seconden in een droge pan.Stort de geroosterde zaadjes op een bord en laat ze afkoelen.Plet alle ingrediënten fijn in een vijzel of hak ze in een foodprocessor tot een glad mengsel.Kruid dit mengsel met zout en peper.Rode currypasta kun je luchtdicht verpakt (in een weckpot) tot 1 maand in de koelkast bewaren en tot 6 maanden goed verpakt in de dv.