Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Risotto recept voor de rijstkoker

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 1 ltr kippenbouillon (of vegetarische bouillon)
– 1 doosje mini shitaken
– 1 dl witte wijn
– 1 teentje knoflook fijn gesneden
– 2 sjalotten fijn gesneden
– 300 gr rijst
– 3 eetlepels gesmolten roomboter
– 3 eetlepels olijfolie
– 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
– 2 eetlepels crème fraiche
– 1/3 bosje bieslook fijn gesneden

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot even aan. Voeg dan de shitaken toe en bak deze kort mee. Zet dan het vuur uit en doe de champignons in een bakje. Meng de gesmolten boter,witte wijn en de bouillon met de rijst door elkaar in de rijstkoker en zet deze dan aan. Als de pan aangeeft dat de rijst gaar is en of warmhouden overgaat doe dan de deksel open en roer voorzichtig de paddenstoelen, kaas, creme fraich en de bieslook door de rijst. Doe dan de deksel van de pan weer dicht en laat dit zo nog 5 minuten staan.

 

Neem contact op!