Risotto met paddenstoelen risotto con funghi

Ingrediënten

300 gram risottorijst
50 gram boter
100 ml witte wijn
1,3 liter groentenbouillon
1 ui fijngesneden
100 gram paddenstoelen (naar keuze)
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels peterselie
2 teentjes knoflook

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Risotto met paddenstoelen Risotto con funghi naar Italiaans recept

 

Maak de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes.Breng de bouillon zachtjes aan de kook.Smelt de helft van de boter op de laagste stand in een pan en voeg de fijngesneden ui en de knoflook toe. Stoof de ui in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar. Voeg nu de risotto rijst toe, zet het vuur hoger en bak de rijst al roerend zachtjes mee. Giet er nu de witte wijn bij en 2 dl warme bouillon.Draai het vuur lager en blijf constant roeren.Voeg weer een flinke schep bouillon toe als de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Voeg niet te veel vocht tegelijk toe, de rijst moet steeds koken in een beetje vocht.Vergeet niet te blijven roeren tijdens de bereiding en laat het vuur halfhoog staan.Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is ( na ongeveer 18 minuten). Voeg zout, kaas en de rest van de boter toe.Plaats nu het deksel op de pan en laat de risotto nog 1 a 2 minuten staan totdat de kaas goed is gesmolten. Bak nu de paddenstoelen in een beetje olijfolie en knoflook en voeg dit toe aan de warme risotto.Breng op smaak met zout en peper. Deze risotto kun je met verschillende soorten paddenstoelen maken. Gebruik er in de herfst zo veel mogelijk bospadenstoelen voor. Tijdens de workshop gebruiken wij het liefst pied de mouton. Deze zijn mooie stevig en combineren mooi met de risotto. Ook erg lekker Truffel! wel verse truffel gebruiken in de herfst is de herfsttruffel niet zo heel duur maar geeft wel een mooie smaak