Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de mosterdzaadjes kort aan. Voeg dan de fijngesneden ui, knolsederijblokjes en de knoflook toe en bak dit 1 minuten mee. Voeg dan de rijst toe en roer goed door, blus dan af met een pollepel warme bouillon. Draai het vuur lager en blijf constant roeren. Voeg weer een schep bouillon toe als de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Voeg niet te veel vocht tegelijk toe, de rijst moet pruttelen in een beetje bouillon. Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is ( na ongeveer 18 minuten). Voeg dan de doperwten en de munt toe dek de pan af met een deksel en laat dit nog 2 minuten staan. Haal dan de deksel van de pan breng de risotto met knolselderij op smaak met zout en peper en serveer in een diepbord. Strooi a la minute de kaas over de risotto met knolselderij en besprenkel met wat olijfolie.