Risotto met paddenstoelen

Ingrediënten

300 gram risottorijst
50 gram boter
100 ml witte wijn
2 teentjes knoflook fijngesneden
1,3 liter groentebouillon
1 ui fijngesneden
250 gram bospaddenstoelen schoongemaakt Chanterelle, pied de mouton, morieljes, truffel enz
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels peterselie fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

risotto met bospaddenstoelen naar Italiaans recept

Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Smelt de helft van de boter op de laagste stand in een pan en voeg de ui en het teentje knoflook toe. Stoof de ui in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar. Voeg nu de rijst toe, zet het vuur hoger en bak de rijst al roerend zachtjes mee. Blus de rijst af met de witte wijn en de warme bouillon en draai dan het vuur lager, blijf constant roeren. Voeg weer een flinke schep bouillon toe als de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Vergeet niet te blijven roeren tijdens de bereiding en laat het vuur halfhoog staan. Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is ( na ongeveer 18 minuten). Voeg zout, kaas en de rest van de boter toe. Plaats nu het deksel op de pan en laat de risotto nog 1 a 2 minuten staan totdat de kaas goed is gesmolten. Verhit olijfolie in een tefalpan en bak de knoflook kort aan. Voeg dan de bospadenstoelen toe en bak deze kort mee. Blus af met wat witte wijn en stoof de paddenstoelen gaar. Zet dan het vuur uit en voeg de bieslook toe, breng op smaak met zout en peper .Serveer dit bij de warme risotto.