Risotto met butternut pompoen naar italiaans recept

Ingrediënten

300 gram risottorijst
50 gram boter
1 dl witte wijn
1,3 liter groenten bouillon
1 ui fijngesneden
1 butternut pompoen
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels peterselie
2 teentjes knoflook

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Risotto met butternut pompoen naar Italiaans recept

Schil de pompoen, snij in 4 stukken, verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in kleine stukjes (3 bij 3 cm). Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Smelt de helft van de boter op de laagste stand in een pan en voeg de fijngesneden ui en de knoflook toe. Stoof de ui in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar. Voeg nu de rijst en de pompoen toe, en deze al roerend zachtjes mee. Blus nu de rijst af met de witte wijn en 3 dl warme bouillon. Draai het vuur lager en blijf constant roeren. Schep weer een flinke schep bouillon toe als de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Voeg niet te veel vocht tegelijk toe, de rijst moet steeds pruttelen in een beetje vocht. Vergeet niet te blijven roeren tijdens de bereiding en laat het vuur halfhoog staan. Neem de pan van het vuur als de rijst gaar is (na ongeveer 18 minuten). Als de rijst beetgaar is breng deze dan op smaak met  zout, kaas en de rest van de boter. Plaats nu het deksel op de pan en laat de risotto nog 1 a 2 minuten staan totdat de kaas goed is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper en voeg evt nog wat verse kruiden toe.