Rillette van kabeljouw en artisjokken rillettes d morue et artichauts

Ingrediënten

400 gr kabeljouwfilet zonder vel in stukjes gesneden
2 dl water
2 takjes tijm
250 gr gekonfijte artisjokken
2 sjalotten fijn gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 teentjes knoflook gekonfijt
½ winterpeen schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
2 st laurierblad
5 gebroken peperkorrels
2 dl witte wijn
0,5 dl goede olijfolie
1 dl ongeslagen slagroom
1 dl creme fraiche
sap van 1 limoen
¼ theelepel zout
zout en peper

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Rillette van kabeljouw met artisjok

Doe het water samen met de tijm, sjalotten,knoflook, winterpeen, laurierblad, peperkorrels, witte wijn en de ¼ theelepel zout in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur laag en voeg de stukjes kabeljauw toe. Kook deze op laag vuur zachtjes gaar en haal de vis met de groeten dan uit het vocht en leg dit op een bord. Laat dit afkoelen en verwijder de tijm, peperkorrels en de laurierblad. Doe dan alle koud geworden ingrediënten in de keukenmachine en draai dit 1 minuut door. Voeg dan de gekonfijte artisjokken, gekonfijte knoflook, olijfolie, slagroom en het limoensap toe en draai dit door tot een egale pasta ( niet te lang anders gaat de room schiften). Breng op smaak met zout en peper en serveer er een mooi stuk brood bij.