Rijstsoep recept uit de italiaanse keuken

Ingrediënten

30 gr boter
2 sjalotten ui fijngesneden
100 gr vialone nano-rijst
2 ltr kippenbouillon ( warm)
300 gr Hollandse asperge wit geschild en gaar gekookt
100 gr parmazaanse kaas gerasp
1 teentje knoflook fijngesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Risottorijst soep met asperge recept uit de Italiaanse keuken

Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje. Voeg dan de sjalotten en de knoflook toe en laat deze zachtjes gaar worden.Voeg dan de rijst toe en laat deze op laag vuur kort mee smoren ( 1 minuut).Schenk de warme bouillon op de rijst en kook deze in +/- 15 minuten gaar. Snij ondertussen de asperges in grove stukken en voeg deze na de 15 minuten toe.Neem dan de pan van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas door. Serveer de soep in koppen met wat peterselie