Rijstflensje gevuld met gehakt uit de Cambodjaanse keuken

Ingrediënten

spicy gehaktballetjes

10 st rijstvel middel
500 gr half om half gehakt
2 tl vissaus
1 tl kippenbouillonpoeder
2 tl maïzena
Peper uit de molen
3 teentjes knoflook fijngesneden
½ tl zout
4 tl suiker
100 gr geroosterde pinda’s klein gesneden
bamboe spiesen

Vulling voor extra vulling van rijstflensjes

Lolla rossa
Stervrucht in dunne plakjes gesneden
Groene banaan in dunnen plakjes gesneden
Basilicum
Mint
Ananas
Groene mango

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Spicy gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en voeg de knoflook, vissaus, kippenbouillonpoeder, maïzena, peper uit de molen, suiker, zout en de geroosterde pinda’s door.Rol nu van het gehakt 20 stuks kleine gehaktballetjes ter grote van een 1 euro munt. Prik per 1 bamboespies 2 gehaktballetjes op een spies en leg de spiesjes op een bakplaat met wat bakpapier.Bak de gehaktballetjes gaar in een oven van 180c in ongeveer 15 minuten.

Vulling voor extra vulling van rijstflensjes

Maak de lolla rosso schoon en pluk deze in grove stukken. Snij de stervrucht in dunnen plakjes. Verwijde de schil van de groen banaan en snij de banaan met een mes in dunnen plakjes. Pluk de mint en de basilicum in grove stukken. Schil de ananas en snij deze in reepjes. Maak de groen mango schoon en snij de mango met een keukenmachine in dunne reepjes.

Vouw de rijstflensjes zoals je bv een Vietnamese loempia vouwt