Rijstepap soep met specerijen uit de keuken van Vietnam

Doe de sjalotten en gember in een vijzel en stamp dit tot een pasta . Pluk het vlees van de eend en snij de botten in stukken. Doe de botten met samen met het water in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep het schuim van het water wat boven komt drijven. Voeg dan de gember sjalottenpasta toe en laat dit 1 uur zachtjes pruttelen en zet dan het vuur uit. Rooster de rijst op een laag vuur in een droge tefalpan totdat deze goudbruin is. Haal dan de pan van het vuur en draai in de keukenmachine totdat de rijst goed gebroken is. Verhit wat olie in een pan en bak de geroosterde rijst op laag vuur kort aan. Blus af met 1,4 ltr van de eendenbouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg suiker, gemberstukjes, vissaus en de zwarte peper toe en maak de rijst langzaam gaar ( misschien moet je nog iets bouillon toevoegen zodat de rijst niet aanbrand!). Voeg op het laatste moment de eend , bosui en de kruiden toe en breng op smaak met vissaus en peper.