Rijst pudding met specerijen recept uit de caribische keuken

Ingrediënten

250 gr rijst
1 liter water
½ theelepel zout
Rasp van een limoen
2 kaneelstokjes
1 blik gecondenseerde melk
1 stuk steranijs
100 gr vanille suiker
Gemalen kaneel voor garnering

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Doe de rijst samen met het water, limoenrasp, steranijs, zout, en de kaneelstokjes in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en kook dit 15 minuten zachtjes door.Voeg dan de gecondenseerde melk en de suiker toe en laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen. ( blijf goed roeren zodat de massa niet aanbrand).Haal de pan dan van het vuur en verdeel de massa over een aantal schaaltjes.Garneer af met wat geraspte kaneel.