2 st sjalot fijngesneden
50 gr verse gember geraspt
50 gr knoflook fijn gesneden
2 tl vloeibare tamarinde
1 tl suiker
1 tl zout
3 el appelazijn
5 st gedroogde rode chili peper
4 el heet water
1 tl  gemalen komijn
10 st zwarte peperkorrel gebroken
1 tl kurkuma

Recheio is een specerijenpasta voor Vindaloo uit Goa (India)

bereiding

Doe de chilipepers in een kommetje en voeg hier het warme water aan toe. Laat de pepers goed zacht worden. Doe de pepers samen met het water in een keukenmachine en draai dit goed glad. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en draai dit tot een egale pasta. Doe de pasta dan in een schone weckpot en bewaar in de koelkast. Deze pasta is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast.

Deze recheio specerijenpasta kun je gebruiken als marinade voor bv paneer
Groenten gerechten, kip gerechten, curry gerechten en garnalen en schelpdieren werken ook prima met dit recept.