Recept thaise kippensoep tom kha kai

Ingrediënten

4 dl gevogeltebouillon
4 dl kokosmelk
40 gr galanga in dunne plakjes
1 stengel citroengras in 4e gesneden
4 limoenblaadjes
200 gr kipfilet in plakjes gesneden
80 gr champignons in 4e gesneden
5 groene pepertjes fijn geplet
4 eetlepels vissaus
– 4 eetlepels tamarinde sap
– 2 eetlepels limoensap
– 1 eetlepel verse korianderblad

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Tom Kha Kai recept voor Thaise kippensoep bereiding:

Giet de gevogeltebouillon in een pan en doe er de kokosmelk bij.Breng aan de kook en voeg galanga, citroengras en limoenblad toe.Laat 2 minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren.Voeg de kip, champignons en de geplette peper toe en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.Voeg de vissaus, tamarinde sap en de limoensap toe en breng opnieuw aan de kook.Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over 4 kommetjes, garneer af met het korianderblad.

Meer lekker Thaise recepten kun je vinden op www.keukenvuur.nl

Wil je meer weten over de Thaise keuken kijk dan ook eens op deze pagina