Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Recept thaise kippensoep tom kha kai
Ingrediënten
4 dl gevogeltebouillon
4 dl kokosmelk
40 gr galanga in dunne plakjes
1 stengel citroengras in 4e gesneden
4 limoenblaadjes
200 gr kipfilet in plakjes gesneden
80 gr champignons in 4e gesneden
5 groene pepertjes fijn geplet
4 eetlepels vissaus
– 4 eetlepels tamarinde sap
– 2 eetlepels limoensap
– 1 eetlepel verse korianderblad
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Tom Kha Kai recept voor Thaise kippensoep bereiding:
Giet de gevogeltebouillon in een pan en doe er de kokosmelk bij.Breng aan de kook en voeg galanga, citroengras en limoenblad toe.Laat 2 minuten zachtjes doorkoken onder voortdurend roeren.Voeg de kip, champignons en de geplette peper toe en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.Voeg de vissaus, tamarinde sap en de limoensap toe en breng opnieuw aan de kook.Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over 4 kommetjes, garneer af met het korianderblad.
Meer lekker Thaise recepten kun je vinden op www.keukenvuur.nl
Wil je meer weten over de Thaise keuken kijk dan ook eens op deze pagina