Recept Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

Ingrediënten

Voor de pasta van Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

30 gr pinda
2 tl sesamzaad
2 el geraspte kokos
3 dl water

Voor de Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

250 gr Taro knol geschild gekookt en evt gefrituurd
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
½ tl fenegriekzaad
½ tl niggelazaad
2 st rode chilipeper gedroogd
1 el knoflook gember pasta
4 st kerriebladeren vers ( gedroogd is ook prima)
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl chilipoeder
2 st ui in dunne ringen gesneden
1 tl zout
1 tl kurkuma
1 el verse koriander gesneden
3 el mint gesneden
1 dl tamarindesiroop
1 el jaggery vervangen voor goela djawa
olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze voor de pasta van Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

Verhit een Tefalpan op het vuur en rooster de pinda’s aan. Voeg dan de sesamzaadjes toe en rooster deze mee. Voeg dan de kokos toe en rooster dit goudbruin. Doe dit mengsel samen met het water in een blender en draai dit tot een pasta.

Werkwijze Taro Eddoe in Indiase tamarinde curry

Verhit de olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe. Als de mosterdzaadjes beginnen te poppen voeg dan de gedroogde chilipepers, komijnzaad en de fenegriekzaden toe en blijf goed roeren. Voeg dan de uienringen, kerriebladeren en het zout toe en bak dit totdat de uien goudbruin zijn. Voeg dan de gemberknoflookpasta toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kurkuma, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en de pasta toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager dek de pan af en laat dit minimaal 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en als het goed is dan zie je nu dat bovenaan de curry wat olie drijft. Haal de deksel dan van de pan en voeg de koriander, mint, goela djawa , taro en de tamarindesiroop toe en breng dit weer zachtjes aan de kook. Kook de curry in tot de gewenste dikte en breng op smaak met wat zout.

Het lekkerste resultaat is als je deze curry een dag van te voren maakt. Dan trekken de smaken het beste door.