Recept voor bij de pulled pork van de big green egg

Ingrediënten

500 gr klein komkommers in plakjes gesneden
1 grote rode ui in dunne reepjes gesneden
1 theelepel zout
3  dl appelazijn
1 theelepel gele mosterdzaadjes
½ theelepel selderijzaadjes
½ theelepel geelwortelpoeder
5 gebroken peperkorrels
½ theelepel pul biber

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Meng de komkommer met de ui door elkaar in een vergiet. Strooi er dan het zout over en laat dit 1 uur onder druk staan zodat het overtollige vocht weg kan lopen. Haal na 1 uur de komkommers uit de vergiet en knijp het overtollige vocht voorzichtig uit de komkommers leg deze in een bakje. Doe de azijn samen met de mosterdzaadjes, ui, peperkorrels, pul biber, selderijzaad en de geelwortel in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de komkommerplakjes toe en kook deze op laag vuur 3 minuten mee. Zet dan het vuur uit en giet alles in een schone weckpot.