Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » Recept voor het konfijten van verse artisjokken
Recept voor het konfijten van verse artisjokken
Ingrediënten
1 kg grote artisjokken ( of kleine)
5 dl zonnebloemolie
5 dl olijfolie
4 teentjes knoflook
5 gebroken peperkorrels
2 st laurierbladeren
1 theelepel zout
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Recept voor het konfijten van verse artisjokken
Doe de olie, knoflook, peperkorrels, laurierbladeren en het zout in een pan. Maak de artisjokken schoon bodems schoon en schep er het hooi uit met behulp van een lepel. Leg de bodems gelijk in de pan met olie en breng deze tot een temperatuur van 65c. Laat dan de artisjokbodems zachtjes beetgaar worden en zet het vuur uit. Kleine artisjokken kunnen in zijn geheel gekonfijt te worden en hoef je niet schoon te maken.
Ook lekker:
Basis farce van langoustine voor mabre
Rundvlees curry uit de maleise keuken kerutup daging
Stoofpot van varkensvlees en mais recept uit de cubaanse keuken guiso de maiz tierno
Kokkels met een saus van artisjokken recept uit de spaanse keuken
Zo maak je brioche tosti met buffel mozzarella
Wilde zeebaars met kruidensla en lauwwarme tomatendressing
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































