Recept voor het konfijten van verse artisjokken

Ingrediënten

1 kg grote artisjokken ( of kleine)
5 dl zonnebloemolie
5 dl olijfolie
4 teentjes knoflook
5 gebroken peperkorrels
2 st laurierbladeren
1 theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Recept voor het konfijten van verse artisjokken

Doe de olie, knoflook, peperkorrels, laurierbladeren en het zout in een pan. Maak de artisjokken schoon bodems schoon en schep er het hooi uit met behulp van een lepel. Leg de bodems gelijk in de pan met olie en breng deze tot een temperatuur van 65c. Laat dan de artisjokbodems zachtjes beetgaar worden en zet het vuur uit. Kleine artisjokken kunnen in zijn geheel gekonfijt te worden en hoef je niet schoon te maken.