Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Recept voor het konfijten van verse artisjokken
Ingrediënten
1 kg grote artisjokken ( of kleine)
5 dl zonnebloemolie
5 dl olijfolie
4 teentjes knoflook
5 gebroken peperkorrels
2 st laurierbladeren
1 theelepel zout
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Recept voor het konfijten van verse artisjokken
Doe de olie, knoflook, peperkorrels, laurierbladeren en het zout in een pan. Maak de artisjokken schoon bodems schoon en schep er het hooi uit met behulp van een lepel. Leg de bodems gelijk in de pan met olie en breng deze tot een temperatuur van 65c. Laat dan de artisjokbodems zachtjes beetgaar worden en zet het vuur uit. Kleine artisjokken kunnen in zijn geheel gekonfijt te worden en hoef je niet schoon te maken.