Puree van palmboomvrucht recept uit de keuken van costa rica crema de pejibaye

Ingrediënten

1 pot pejivalles geschild en zonder het zaad in stukken gesneden
2 uien fijn gesneden
50 gr boter
1 eetlepel bloem
1 eetlepel paprikapoeder
5 dl kippenbouillon
2 st laurierblad
2 dl slagroom
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Smelt de boter in een pan en stoof de uien in 8 minuten op laag vuur gaar. Voeg dan de pejivalles toe en stoof deze 5 minuten mee. Voeg dan de paprikapoeder en de bloem toe en roer goed door. Blus af met de bouillon voeg de laurierbladeren toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de helft van het vocht in. Verwijder dan de laurierbladeren en voeg de room toe. Draai dit met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper.