Pruimen pickel aziatische ingemaakt

Ingrediënten

2 kg pruimen
4 stengels citroengras in de lengte doorgesneden
100 gr verse gember in dunne plakjes gesneden
4 limoenblaadjes
15 zwarte peperkorrels gebroken
5 rode pepertjes in ringen gesneden zonder het zaad
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 laurierblaadjes
2 liter water
1 liter sushiazijn
250 gr suiker
-40 gr zout
-Zout voor de pruimen te bestrooien.

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Pruimen Pickel Aziatische ingemaakt

 

Was de pruimen goed snij  de pruimen dan door midden en  verwijder de pitten.Leg de pruimen in een bak met het vruchtvlees naar boven en bestrooi ze met zout, laat dit 1 uur marineren. Doe het water , sushiazijn, citroengras, gember, limoenblad, peperkorrels, rode peper, knoflook, suiker en het zout n een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager  laat de marinade tot de helft inkoken en zet het vuur uit. Droog ondertussen de pruimen af en doe deze in een weckpot. Giet de warme marinade eroverheen totdat de pot vol zit en doe de deksel er  op. Laat de potten afkoelen en zet deze dan in de koelkast en de dag daarna kun je al genieten van je creatie.Tip: Je kunt de potten  met de inhoud ook nog steriliseren om de houdbaarheid te verlengen.