Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Pruimen pickel aziatische ingemaakt
Ingrediënten
2 kg pruimen
4 stengels citroengras in de lengte doorgesneden
100 gr verse gember in dunne plakjes gesneden
4 limoenblaadjes
15 zwarte peperkorrels gebroken
5 rode pepertjes in ringen gesneden zonder het zaad
2 teentjes knoflook fijngesneden
4 laurierblaadjes
2 liter water
1 liter sushiazijn
250 gr suiker
-40 gr zout
-Zout voor de pruimen te bestrooien.
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Pruimen Pickel Aziatische ingemaakt
Was de pruimen goed snij de pruimen dan door midden en verwijder de pitten.Leg de pruimen in een bak met het vruchtvlees naar boven en bestrooi ze met zout, laat dit 1 uur marineren. Doe het water , sushiazijn, citroengras, gember, limoenblad, peperkorrels, rode peper, knoflook, suiker en het zout n een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de marinade tot de helft inkoken en zet het vuur uit. Droog ondertussen de pruimen af en doe deze in een weckpot. Giet de warme marinade eroverheen totdat de pot vol zit en doe de deksel er op. Laat de potten afkoelen en zet deze dan in de koelkast en de dag daarna kun je al genieten van je creatie.Tip: Je kunt de potten met de inhoud ook nog steriliseren om de houdbaarheid te verlengen.