Breng het sinaasappelsap ,rasp, zout, en citroensap aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes met de deksel op de pan pruttelen. Doe de suiker in een grote pan met een beetje water en breng dit aan de kook zet het vuur lager. Karamelliseer de suiker. (koken tot de suiker goudbruin is en het water verdampt). Draai dan het vuur uit en giet het warme sinaasappelmengsel door de suiker. Roer goed door en zorg er voor dat de suiker echt goed gesmolten is. Voeg de chocolade en de boter toe en roer goed door, het moet een massa worden zonder klontjes. Bekleed een vorm met vetvrij papier en giet het chocolademengsel hierin. Laat de vulling op kamertemperatuur afkoelen. (dit duurt ongeveer 6 uur). Na die tijd kun je de vulling storten en er stukjes van snijden. Trek nu plastic handschoentjes aan en rol elk stukje tot een balletje. Rol deze balletjes door een mengsel van hagelslag en knettersuiker. Prik er nu een lollystokje in en laat de pretterknetters weer hard worden.