Portugese stoofpot recept borrego estufado

Ingrediënten

8 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels rozemarijn
1,5 kg lamsvlees in stukjes gesneden
2 dl rode port
2 dl runderbouillon
8 tomaten in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij fijngesneden
2 winterpeen in blokjes van 3cm bij 3 cm gesneden
8 bosui grof gesneden
Peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van lamsvlees Borrego estufado naar Portugees recept

 

Meng 2 eetlepels olie, knoflook en de rozemarijn in een kom en marineer hiermee het vlees gedurende 15 min in de koelkast.Verhit een pan met de 6 eetlepels olie en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Voeg de bouillon, tomaten en port toe en breng dit aan de kook.Haal de pan van het vuur en doe het vlees in een ovenvaste schaal en dek dit af. Zet in voorverwarmde oven (160C) en laat dit 2 uur braden.Controleer na 2 uur of het vlees bijna gaar is en voeg dan alle grof gesneden groenten toe. Maak de groenten beetgaar en breng daarna de stoofpot op smaak met zout en peper.