Portugese amandeltaart recept toucinho-do-ceu

Ingrediënten

100 gr boter op kamertemperatuur
400 gr suiker
2,5 dl water
15 eidooiers
4 eieren
400 gr amandelpoeder
1 theelepel gemalen kaneel
bloem om te bestuiven

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je de klassieke amandeltaart naar Portugees recept

Smeer een springvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Doe de suiker en het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken zet dan het vuur uit en laat even afkoelen. Doe de eieren en de eierdooiers in de kom van een keukenmachine en klopt dit luchtig. Giet dan beetje bij beetje de suikersiroop erbij en meng dit goed door. Voeg dan de amandelpoeder en de kaneel toe en meng dit goed door. Haal de massa uit de keukenmachine en doe dit in een pan. Roer op een laag vuurtje (+/- 3 min) de massa warm tot het dikker begint te worden ( NIET LATEN KOKEN). Giet dan de massa in een vorm en laat 25 minuten bakken op 180c.