Pompoen tequila empanadas empanadas de calabaza tequila

Ingrediënten

100 gr pompoen schoongemaakt
150 gr pompoen in kleine blokjes gesneden
rasp van een limoen
Merg van ½ vanillestokje
100 gr bruine suiker
1 dl tequila
2 dl water
1 theelepel kaneel
1 recept deeg voor zoet empanada

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Voor de vulling

Kook de 100 gr pompoen samen met het water, merg van de vanille en de suiker gaar. Draai dit dan met de staafmixer glad en laat dit goed koud worden. Kook de pompoenblokjes in ruim water beetgaar spoel ze dan koud en meng dit door de pompoenpuree. Voeg de tequila, limoenrasp en de kaneel toe en maak hier empanada’s van. Deeg recept zoete empanada

Voor de Empanada

Rol het deeg uit tot het ongeveer 1/2cm dik is. Steek met een ronde steker het deeg uit zodat je rondjes uit het deeg krijgt. Maak de rondjes nog iets platter door er stevig op te drukken. Vul de deegrondjes met een theelepel van de vulling en druk hier wat gefrituurde bakbanaan in. Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed aan met een vork: Frituur de empanada in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn.